Portfolio

creative work

Hemtex + Tareq Taylor.

Hemtex senaste designsamarbete är signerat krögaren, tv-kocken och matinspiratören Tareq Taylor. Kollektionen har sin självklara plats i köket och jag har varit delaktig i allt från produktnamn och pressreleaser till rörligt material, tävlingar i sociala medier, butiksmaterial, e-postutskick och alla …

Hotel Selection för Hemtex.

Hotel Selection är ett av Hemtex egna premiumvarumärken. Kvaliteten är hög och i kollektionen finns allt från underbar frotté till textilier som skapar hotellkänsla. Uppdraget var att fånga känslan i kollektionen och skriva en story att kommunicera till kunderna.

Världens vackraste blir ansiktet utåt.

Ett par dagars plåtande och filmande i Artilleriets studio på Magasinsgatan i Göteborg med den här skönheten, Yvonne Ryding, resulterade i ett butikskoncept för JOY med kampanjsite, teaserfilmer, butiksmaterial, klubbutskick, nyhetsbrev etc.

Premiärtext till Still Alive.

Mannen, myten, legenden. Ronny Jönsson är tillbaka. Visst minns vi skinnkepsen och den skorrande accenten. För Kajskjul 8 och alla Ronny-fantaster var det inte en dag för sent. Jag skrev texten och var givetvis där på premiären!

ALRIGHT, JERKA!

Tidernas krogshow av en riktig rockklassiker. Här skrev jag texter för webben på uppdrag av Kajskjul8.  

VW WORKING HERO.

I februari lanserades 2010 års nya kundvårdsprogram för Volkswagen Transportbilar. Uppdraget vara att uppdatera och modernisera det befintliga kundvårdsprogrammet vi utvecklat under flera år. En rad nya kontaktytor adderades tillsammans med vårt kommunikationskoncept, Working Hero. Mer fokus på föraren och mindre …

BH fick lyft med nytt namn.

Lindex helt nya BH-kollektion fick ett nytt namn och en ny hangtag.

Puffar för Hemtex.

Som copywriter för Hemtex skriver jag en hel del puffar som kommuniceras på hemtex.se. Det ska vara kort, kommunikativt och gärna lite klipskt!

Hemtex ateljé.

På Spinneriet i Borås sitter Hemtex designers och skissar på nya kollektioner. På hemtex.se kan man hänga med bakom kulisserna och se hur idéerna tar form.  

Hemtex önskar god jul!

Hemtex julkampanj är äntligen här. Årets kampanj har nått kunder i butik och på hemtex.se, följare i sociala medier, influensers, press och klubbmedlemmar. Så från oss alla, till er alla en riktigt god jul!

Utveckling och innehåll Lindex Club.

För Lindex har jag utvecklat Lindex Club i flera år. Tillsammans med kreatörsteamet har jag tagit fram relevant innehåll riktat till specifika målgrupper och skrivit säljande texter och intressant content. Arbetet har också varit att strategiskt utveckla Lindex Club. 

Story till ny kollektion.

En ny katalog togs fram till den nya kollektionen. Vi skapade även ett koncept för att stärka varumärket. En story togs fram för att även stärka identiteten hos målgruppen.Jag skrev storyn och skapade känslan av att vara ”a true ocean …

Boxer kickar igång HD.

Då var det dags. Boxer och Robert kickade igång HDTV. Längesedan nu och det uppmärksammades med en trestegsraket av traditionella ADR och en DIGITAL kampanjsite. Det var tider det.

Radio-
spottar för Bilia.

Skrev manus till tre radiospottar för Bilia. Tanken var att skapa attention till Bilias servicemarknad som däckförsäljning och däckskifte, butik och glasservice. Radiospottarna har gått rikstäckande.

Hemtex hälsar god morgon!

Säljmaterial till Evry.

Nyheter på norska.

If kom med goda nyheter till alla norrmän som tecknat deras hemförsäkring. ADR:et uppmärksammade värdet av att vara försäkrad i förebyggande syfte.

VW Crafter.

Film för Högskolan i Skövde.

En av fyra reklamfilmer som jag skrev manus till för Högskolan i Skövde. Uppdraget var att, med glimten i ögat, locka studenter till Högskolan i Skövde.

Halva priset. Hela bilden.

Vaccinera mera?

Stockholms Läns Landsting ville få fler i riskgrupperna att vaccinera sig mot årets influensa. Så här såg kampanjen ut. Annonser, affischer, banners, ADR och folder.

IF ERBJUDER ALLA GRAVIDA BRA SKYDD.

Postal och digital kampanj. En del av flera när If bearbetar blivande mammor.

Smaka på Göteborg.

Annonser för NK.

Trendpuffar till Hemtex.

Onlineshopping på Hemtex.

Hemtex kampanjsite.

Koncept till AlltiBil.

THINK OUTSIDE THE BOX.

Produktfolder till SpecialTekniks helt nya familjemedlem – the Auto-Order-Pack. Denna otroliga robot har på flera sätt övermänskliga krafter. Dessutom erbjuder den en helt ny packlösning som effektiviserar flöden och ökar lönsamheten. Idén think outside the box uppmanar till att tänka brett, Auto-Order-Pack …

Content till Hemtex.

Designers på Hemtex.

Vitlycke.